Warmtegenot

Warmtegenot in de infrarood sauna


In het GENIET huisje  bieden we je ook het gratis gebruik aan van onze infraroodsauna. Een sauna die niet enkel zeer relaxerend en ontspannend is, maar ook nog eens een gunstig effect op je gezondheid heeft!


De werking van een infrarood-sauna is gebaseerd op de (onzichtbare) infrarood stralingswarmte die opgewekt wordt door korte golf infrarood- stralers. Deze stralers geven rood licht, en hun stralingswarmte wordt overgebracht naar de huid en wordt zo rechtstreeks in lichaams-warmte omgezet. De straling dringt door tot de elastische vezels en de aanhechtingspunten van de spieren. Dit verklaart de pijnverlichting bij reumatoïde artritis, fybromyalgie en andere spier- en gewrichts-pijnen, Bovendien is het zeer zuiverend voor het lichaam en de huid. En een zalige doordringende warmte, tja, wie houdt daar niet van?!


De infrarood sauna kent een lagere temperatuur (max. 50°C) dan de klassieke sauna, doordat het lichaam wordt opgewarmd en niet direct de cabine. Hierdoor is het aangenamer om tijdens het cabinegebruik lucht van 40 tot 50°C in te ademen dan de lucht tot 100°C in een traditionele sauna.


Bovendien is onze infraroodsauna uitgerust met kleurentherapie. Zichtbare, gekleurde lichtstralen werken in op je energiesysteem, en hebben zo een gunstig effect op je lichaamsweerstand en gevoelsleven.
Geproefd van het saunagebeuren en zin in meer? Dan is Monte Mare in Kreuzau, zo’n 20 km van

 het  GENIET huisje een echte aanrader. Dit grote saunacomplex biedt je tal van ontspannings-mogelijkheden. Zo kan je er genieten van een Finse sauna, de Kreuzauer Schwitzstube, de kleurenlichtsauna, het dampbad, de aardesauna, ...

Monte Mare biedt je zowel een naaktsauna als een sauna in badkledij aan.