Watergenot

Watergenot

20180714_202503
1
20180714_202119De grootste troef van Heimbach is uiteraard de Rursee, het grootste stuwmeer van Duitsland, zeer idylisch gelegen en slechts op enkele minuutjes wandelen van het vakantiehuis. Het biedt je niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook heel wat watergenot.


Op enkele minuutjes wandelen van het GENIET huisje vindt je aanlegplaats Heimbach-Schwammenauel. Vanuit deze aanlegplaats biedt Rursee-Schifffahrt je van begin april tot eind oktober dagelijkse idylische boottochtjes aan.

Elke eerste en derde maandag in de maanden april tot en met oktober worden deze tochten kostenloos begeleid door een 'Nationalpark Ranger'. (Meer info met betrekking tot de Nationalpark Rangers' vindt je terug onder de rubriek Natuurgenot, of door hier te klikken)


Omgeven door de groene bossen de Eifel vormen de Rursee en de Rur een toplokatie voor een kajaktochtje. Bij het verhuurbureau kan je zowel terecht voor het huren van een kajak als voor een initiatie op het water. Peddelen maar!


Maar niet enkel de Rursee en de Rur bieden je watergenot! Waterratten kunnen tijdens de zomermaanden ook genieten van het verzorgde openluchtzwembad van Heimbach, op slechts 1,5 km van de vakantiewoning.

Je vindt er een plonsbad met zonnewering voor de allerkleinsten,  een niet-zwemmersgedeelte met een diepte van  60cm tot 1m30 met watermuur en glijbaan, en groot bad voor de zwemmers tot 3m diepte met 2 wipplanken, en dit alles omringt met een aangename ligweide.


Slecht weer? Dan kan het overdekt recreatiebad Monte Mare in Kreuzau (20 km) redding brengen. Onder de indrukwekkende glazen koepel kan men er in het golfslagbad ploeteren, in het sportbad baantjes trekken of van de reuzenglijbaan glijden.

zwembad1
zwembad2
zwembad3