Natuurgenot

Natuurgenot

11891098_767489760043893_3110470404661587331_n
nationalpark eifel
natuur ranger wandelen
national park tor


Het  GENIET huisje  ligt midden in Nationalpark Eifel. Natuurgenot gegarandeerd dus!


Het Nationalpark Eifel strekt zich uit over een bosrijk gebied van 110 km² (meer dan 15.000 voetbalvelden!). Meer dan 460 bedreigde planten- en diersoorten leven hier in volle vrijheid, wat prachtige taferelen oplevert. Geniet ondertussen van de mooie uitzichten over het stuwmeer of ontspan tijdens een wandeling door de romantische dalen lang de Rur.


Tijdens je boswandelingen kom je misschien wel één van de 'rangers' van het Nationalpark tegen. Je herkent hen aan de grote `Mounty hoeden´.  Wekelijks bieden ze je minstens acht kostenloze rondleidingen aan in de natuur, waarop ze je heel wat wetenswaardigheden vertellen. Dit kan zonder aanmelding.


Enkele van deze rondleidingen kennen hun vertrekpunt in Heimbach, niet ver van het GENIET huisje., nameljk:

  • iedere woensdag om 14u, een 3u durende wandeling vertrekkende aan Abdij Mariawald
  • iedere vrijdag om 11u15, een 5u durende wandeling, vertrekkende aan de Nationalpark Tor Heimbach
  • iedere zondag, om 15u, een wandeling vertrekkende aan de Parking aan de Kermeter

Indien je graag wil deelnemen aan een rangers-wandeling, dan vertellen we je hier tijdens je verblijf uiteraard graag meer over.


Ook het Naturerlebniszentrum Kermeter is een prachtig stukje natuur, waar je heerlijk kan wandelen en klauteren (met de kids), en dat op slechts 4 km van het Geniethuisje. Je ontdekt er alle natuurgeheimen van het Nationalpark Eifel! Dit pad is trouwens ook toegankelijk met de kinderwagen of de rolstoel.


Nog meer natuurgenot vind je in de 'Nationalpark Tor'. Het Nationalpark Eifel kent er vijf, namelijk in Simmerath-Rurberg, Schleiden-Gemünd, Monschau-Höfen, Heimbach en Nideggen, en ééntje in het centrum van Heimbach. Elke Tor biedt je een expositie rond een thema verbonden aan het Nationalpark eifel. Zo kom je in de expositie te Heimbach meer te weten over het beukennatuurbos en de wilde kat.

De tentoonstellingen kan je kosteloos bezoeken, dagelijks van 10u tot 18u.


Tussen Gemünd-Malsbenden en de Urftseestuwdam nodigt een vogelspotpunt je uit voor een prachtig zicht op de stuwdam, maar ook voor een blik op de rijke vogelwereld, door twee (gratis) verrekijkers. Met een beetje geluk laten niet alleen de grijze reiger, de fuut en de eenden zich zien, maar kan je ook genieten van de broedkolonies van de aalscholvers. Een infotabel geeft je er wat meer info over de bijzonderheden van de plaatselijke vogelwereld. De beide verrekijkers zijn zo geplaatst dat zowel volwassenen, kinderen als rolstoelgebruikers er probleemloos van kunnen genieten.