Fietsgenot

Fietsgenot


Van de 240 kilometer wandelwegen in Nationalpark Eifel, zijn 104 kilometer gelijktijdig fietswegen. Je herkent deze wegen op de wandelkaart en op de houten wegwijzers in het naturgebied aan het rood fiets-pictogram.


Zo kan je een hele mooie fietstocht maken rond de Rursee. Een tochtje van ca. 28km vertrekkende aan de aanlegsteiger Schwammenauel (slechts enkele minuutjes fietsen van

het GENIET huisje).


In het GENIET huisje bieden we je kaarten aan, zodat je je fietsroutes kan uitstippelen. Ook zijn er enkele uitgestippelde wandelroutes voorhanden.


Ontdek zo de onmiskenbare landschappelijke charme van de Eifel.


Breng je graag je eigen fiets mee? Dan kan je hem veilig in onze garage stallen.


Naast het gewone fietsverhuur (zelfs kinderfietsen!), kan je aan de Nationalpark Tor Heimbach ook terecht voor het huren van Pedelecs. Pedelecs zijn fietsen die utgerust zijn met een electro-hulpmotor, die je mee ondersteunt terwijl je fietst.   Mountainbikers kunnen zich sinds 2015 uitleven in het gloednieuwe Mountainbikepark in Hürtgenwald. Het park is voorzien van vijf lines voor het ultieme mountainbikeplezier. Er zit voor ieder wat wils bij: van de hobbyfietser tot de professionele fietser.