Corona

Dag Genietertjes,We mogen jullie hier in de mooie Eifel weer als gast ontvangen.


Zeker in deze Corona-tijden is het verblijf in een vakantiewoning een veilig manier om toch op vakantie te gaan. Je reist met je eigen wagen en verblijft in je vakantiewoning enkel met je medereizigers. Het contact met andere mensen kan zeer beperkt blijven. Het Geniethuisje ligt in de nabijheid van de natuur, namelijk de prachtige bossen van het Nationaalpark Eifel, een zeer rustige omgeving. In je vakantiewoning, met terras kan je genieten in alle vrijheid, je eigen eten bereiden, …


Gezellige wandelingen en fietstochtjes in deze prachtige natuurstreek, een BBQ op je privéterras en het heerlijk ontspannen in je eigen vakantiewoning zorgen voor een heerlijke tijd.  Voor jouw en onze veiligheid dienen we wel nog enkele maatregelen te respecteren.  Coronaschutzverordnung


De Coronaschutzverordnung bepaalt dat iedereen (+ 6 jaar) die niet dubbel gevaccineerd is of de laatste 6 maanden corona heeft doorgemaakt, bij het inchecken van een vakantiewoning een negatief testresultaat moet kunnen voorleggen.

Dat mag een PCRtest zijn, of een sneltest afgenomen door een arts, apotheker of testcentrum. Het testresultaat mag niet ouder zijn dan 48u.


Indien je dit te omslachtig vindt om je vooraf te laten testen, kan je er ook voor kiezen om hier, net voor het inchecken, in het centrum van Heimbach een sneltest te laten afnemen. Dan heb je je resultaat binnen een kwartiertje. Deze test dien je dan wel zelf te betalen en kost €29 per persoon.


In- en uitchecken


  • Als gastvrouw of gastheer dragen we een mondmasker. We vragen jou ook om bij het in- en uitchecken een mondmasker te dragen.
  • We begroeten je heel graag, maar schudden je niet de hand.
  • We houden minstens 1,5 meter afstand van elkaar.
  • In de hal van Het Geniethuisje zorgen we voor handgel. Aan elke wastafel staat voor onze gasten vloeibare zeep ter beschikking.

 Je vakantiewoning

  • Zoals gewoonlijk onderwerpen wij je vakantiewoning aan een grondige schoonmaak. Naar aanleiding van de actuele situatie wordt hier extra op gelet. Dit doen we door de vakantiewoning voor je aankomst grondig te verluchten, in elke kamer een aparte poetsdoek te gebruiken, en oppervlakten en contactpunten, zoals bv deurklinken, handvaten en lichtschakelaars extra te desinfecteren.
  • De beddenlakens en badhanddoeken worden volgens de geldende hygiënemaatregelen gewassen. Ook bij het opdekken van de bedden worden de hygiënemaatregelen in acht genomen. We vragen onze gasten bij vertrek, de lakens van de bedden af te trekken en deze, samen met de badhanddoeken, in de hiervoor voorziene zak te steken. Op deze manier kunnen wij ze weer op een veilige manier wegnemen. Uiteraard blijven we onze gasten ook de mogelijkheid bieden zelf handdoeken en beddenlakens mee te brengen.
  • We vragen onze gasten de vakantiewoning voldoende te verluchten. Afval dien je op geregelde tijdstippen, gesorteerd in de desbetreffende vuilbakken weg te gooien.
  • Bij beide vakantiewoningen kan je genieten van een ruim privéterras. Bovendien kan je tijdens je verblijf ook gebruik maken van de gemeenschappelijke tuin. In de tuin dien je echter wel rekening te houden met de geldende afstands- en hygiënemaatregelen. We vragen ouders voldoende toezicht te houden, zodat ook kinderen zich aan deze regels houden.
  • Het gebruik van de sauna is op dit moment helaas verboden.


Koorts, hoesten en ademnood kunnen tekenen zijn van een infectie met het Covid19-virus. Met deze symptomen zal je je onmiddellijk telefonisch tot een arts of het gezondheidsambt (Bismarkstr. 16 in 52351 Düren, tel 02421-222228)  wenden. Wordt de besmetting met het Covid19-virus bevestigd, dien je de aanwijzingen van het Robert Koch-Instituut na te leven.


Zowel je contactgegevens, als het tijdstip van in- en uitchecken, worden genoteerd, om het opsporen van personen met wie je in contact kwam  mogelijk te maken. Je gegevens worden 4 weken vertrouwelijk en veilig bewaard. Bij het betreden van de vakantiewoning, stem je hier automatisch mee in.
Na je vakantie in Het GENIEThuisje terugreizen naar België of Nederland


Duitsland kleurt op dit moment groen op de Europese kaart. Dit betekent dat je vrij kan terugreizen naar België en Nederland. Je dient na je reis NIET in quarantaine te gaan, en NIET opnieuw getest te worden. We hopen van ganser harte dat dit zo blijft.


Let op: ook al is Duitsland een groene zone, je dient voorlopig wel nog steeds een Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in te vullen binnen de 48 uur voor je aankomst in België. Dit kan je doen op volgende website https://travel.info-coronavirus.be/nl/public-health-passenger-locator-formMocht je nog verdere vragen hebben, dan horen we het graag.


Tot binnenkort?

Saskia en Patrick

Informatie met betrekking tot Covid-19