Kerstgenot

Het GENIEThuisje

Kerstgenot

Een verblijf in het  GENIET huisje kan je ook uitstekend combineren met een bezoekje aan een van de traditionele Duitse Weihnachtsmarkten. We zetten de kerstmarkten in de buurt graag voor jou op een rijtje:


 

  • Op slechts 2 km van   het  GENIET huisje  biedt Heimbach je het kleine, gezellige Heimbach glänzt van 6 tot 8 december 2019.


  • Maar ook onze naburige steden en dorpjes zorgen voor heel wat kerstplezier, namelijk in Schleiden (7 en 8 december 2019), in Kloster Steinfeld (7 en 8 december 2019),  in Gemünd in het Kneipp Kurort (14 en 15 december 2019), in Rurberg (30 november 1, 7,8,14 en 15 december 2019) enz...


  • Berzbuir verdient onze speciale aandacht. Het gezellige kerstmarktje in het middeleeuwse Bauschhof wordt 's zaterdags namelijk extra opgevrolijkt door het ‘Meisterschaft Weihnachtsbaumwirfen’ oftewel een wedstrijdje kerstboomwerpen. Iedereen mag meedoen, en alle technieken zijn toegestaan!!! 's Avonds wordt er afgesloten met een feeëriek vuurwerk. (7 en 8 december 2019)


  • In het authenthieke Bad Münstereifel kan je het genieten van de kerstmarkt combineren met het shoppen in het outletcenter. Talrijke lichtjes en versierde dennenbomen zorgen er voor een warme kerstsfeer in die mooie stadje, en dit van 23 november tot en met 29 december 2019, met uitzondering van 24-26 december)


  • In Düren (20 km vanuit  het  GENIET huisje) wordt het kerstdorp overkoepeld door een mooie ‘sterrenhemel’, een negen meter hoge constructie van 847 meter lange lichtkettingen, samen goed voor 4000 kerstlampjes. Een tweede blikvanger is de prachtige, grote kerstboom in het midden van het ‘kerstplein’. De kleine bezoekertjes kunnen genieten van een ritje op de 100 jaar oude paardencarrousel. Je kan er terecht van 21 november tot en met 29 december 2019.


  • In Monschau verwelkomen ze je graag op 22-23 november, 29 november -1 december, 6-8 december, 13-15 december en 20-22 december 2019. Hier kan je naast de kerstmarkt ook de levende kribbe bewonderen. Zaterdag en zondag wordt er een kerstopvoering ten tonele gebracht. Na de opvoering krijgen de kleinsten onder ons de kans de dieren in de kerststal te aaien en te voederen.


  • Wil je genieten van een supergrote kerstmarkt, dan is het  GENIET huisje  de ideale uitvalsbasis voor een bezoekje aan de Weihnachtsmarkt van Aken met, jawel, 150 kraampjes!!! (40km vanuit  het  GENIET huisje) van 22 november tot en met 23 december 2019.


  • Keulen ziet het nog grootser! Hier kan je je op maar liefst 7 verschillende kerstmarktjes onderdompelen in de kerstsfeer (50km vanuit  het  GENIET huisjee) van 25november tot 23 december 201.


Zowel Aken als Keulen zijn zeer gemakkelijk met de auto bereikbaar vanuit Heimbach, en beschikken over zeer voordelige park&ride parkingen aan de rand van de stad, met talrijke, snelle busverbindingen naar de kerstmarkten. Bovendien kan je beide steden vanuit Heimbach ook met de trein bezoeken.


Tijdens je verblijf in  het  GENIET huisje  geven we je graag alle nuttige info, zoals openingsuren, bereikbaarheid met de auto of de trein, enz... zodat je optimaal kan genieten van de Weihnachtsmarkten. (let op: Totensonntag, 24 november 2019 blijven alle Duitse kerstmarkten gesloten)


Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we (anonieme) cookies op deze website. Meer weten? Bekijk onze

privacyverklaring.
Ok, ik begrijp het